İZMİR / KONAK - Konak Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM YAPACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Meslek liselerinin diğer liseler göre en önemli farklarından biri de öğrencilerin 11. ve 12. sınıflarda staj yapmalarıdır. Meslek liselerindeki bu farklılık meslek liselerinin en önemli özelliklerinden biridir. Meslek bölümü öğrencileri son sınıflara geldiklerinde okudukları alan ile ilgili olarak piyasa ortamında haftanın belli günleri, belirli saatlerde çalışmaktadırlar. Öğrenciler hem okula gelerek bölüm derslerini görmekte hem de staja giderek alanlarıyla ilgili çalışmalar yapmaktadırlar.
      Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Programındaki Öğrencilerin yaptığı staja İşletmelerde Mesleki Eğitimi uygulaması denilmektedir. Staj yapan öğrenciler belli bir ders saati kadar stajını başarıyla gerçekleştirmek zorundalar. İşletmelerde Mesleki eğitimi de bir ders gibi değerlendirilir ve öğrenciler yaptıkları işletmelerde mesleki eğitiminden değerlendirme olurlar. Aynı zamanda okuldaki gibi işletmelerde mesleki eğitiminde devam-devamsızlıkları takip edilir.

Öğrenciler okudukları alan ile ilgili staj yapmak zorundadırlar. Bir başka alanda kesinlikle staj yapma imkanları yoktur. Önemli olan mesleğini uygulayarak öğrenmesidir. Bu da ancak kendi alanı ile ilgili bir iş yerinde staj yapmaktan geçer.

Konunun önemine binaen, Okul Müdürümüz başkanlığında Okulumuz Konferans salonunda Koordinatör Müdür Yardımcısı Mustafa BULUT ve 11. sınıflar Rehber Öğretmeni Helin Türkan KAYA ile birlikte İşletmelerde Mesleki Eğitim ile alakalı bilgilendirme yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

29-03-202429-03-202429-03-202429-03-202429-03-202429-03-2024

Yayın: 29.03.2024 - Güncelleme: 29.03.2024 15:56 - Görüntülenme: 98